Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
513
Egy ember sitalpon áll a hóban a súlya 700N egy síléc talpának 0.2 m2 a felülete. Mekkora a sitalpak alatt a nyomás ha az ember két síléc én siklik.?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Fny=700N
A=0,4m² (egy léc=0,2m²⇒két léc=0,4m²)
p=Fny/A=700/0,4=1750Pa
0