Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
Segítséget szeretnék kérni. Képet csatolom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a c és az mc oldalt tudjuk, ezért területet kiszámolhatjuk:
T=c*mc/2
T=15.88
ezalapján, kiszámolhatjuk az mb, és az a oldalt is
T=a*ma/2
15.88=a*6.42/2
15.88*2/6.42=a
a=4.95

T=b*mb/2
15.88*2/6.67=mb
mb=4.76
0