Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
578
Egy háromszög súlyvonalainak hossza 3 cm, 5 cm és 7 cm hosszú. Határozza meg a súlypont távolságát az egyes csúcsoktól.
Segitséget szeretnék kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a súlypont 2:1 arányban osztja a súlyvonalakat, ezért:
három részre osztjuk minden súlyvonalat, majd kétszer megszorozzuk, hogy megkapjuk a ponttól való távolságot.
A -> (5*2)/3 = 10/3 cm
B -> (3*2)/3 = 2 cm
C -> (7*2)/3 = 14/3 cm
0