Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha egy üres tartályba beleöntünk...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
533
Ha egy üres tartályba beleöntünk 8 vödör és 10 kanna vizet, akkor 176l víz lesz benne. Ha ebben a tartályban 80 l víz van, és beleöntünk 10 vödör vizet, de közben kimerünk belőle 15 kannával, akkor végül 80 l víz lesz benne. Hány liter víz fér egy kannába, illetve egy vödörbe?

Már órák óta ezzel szenvedek, de sehogy sem jön ki. Ha valaki tudna segíteni, életet mentene...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
8 vodor + 10 kanna = 176 l
10 vodor = 15 kanna
1 vodor = 1.5 kanna
8 vodor = 12 kanna

Elso egyenletbe viszairva..
12 kanna + 10 kanna = 176 liter
22 kanna = 176 liter
1 kanna = 8 liter
1 vodor = 1.5 kanna = 12 liter
8*12 + 10*8 = 176
1