Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet dolgozat s.o.s.lenne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
454
2-7×+15=10×+6-5×+3 Köszönöm a gyerekem.nevében is.!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Photomath programot töltsd le a telefonodra. Levezetve megoldja az egyenletet.
1

2-7×+15=10×+6-5×+3
17-7 x= 5 x+9/+ 7 x
17= 12 x+9/-9
8=12 x/:12
8/12= x

A 8/12-et lehet egyszerűsíteni 2/3-ra.
A 2/3 tizedestört alakja 0,666...
0

Köszönöm szeszépen !
0