Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
464
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2. feladat: Az egyenletek, rendezve:
a; 2 H2O2 = O2 + 2 H2O,
b; 1 N2 + 3 H2 = 2 NH3 (a nitrogénnél az 1-es együtthatót - más egyenletnél is - nem szoktuk kiírni!)
c; 3 O2 = 2 O3 (tehát 3 mol oxigénből lesz 2 mol ózon)
d; 1 CH4 + 1 H2O = 1 CO + 3 H2 (itt megint az 1-es együtthatót nem fontos kiírni, elhagyható)
e; 1 H2 + 1 I2 = 2 HI (itt is elhagyhatóak az 1-es együtthatók) ! :)

Remélem így már érthetőek voltak az egyensúlyi egyenletek! :)
0