Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
Sziasztok. Valaki megoldaná nekem ezeket a feladatokat? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
írom
1

1. r=sqrt(a^2+b^2)=6, cos O=a/r -> O=2pi/3 z=6*(cos(2pi/3)+i*sin(2pi/3)
z^7=r^7*(cos7(2pi/3)+i*sin7(2pi/3)= 6^7*(cos(2pi/3)+i*sin(2pi/3) (u.a mivel pl cos (14pi/3) ugyanaz mintha 2pi/3 lenne)
z^7=6^7*(cos(2pi/3)+i*sin(2pi/3) )

2. z1: r=6 és O=0, z2: r=2 O= pi/6
így: z1/z2=(r1/r2)*(cos(0-pi/6)+i*sin(0-pi/6))
z1/z2=3*(cos(-pi/6)+i*sin(-pi/6))

3. hasonló, mint az 1.
r=1 és O=2pi/3
z^8=1*(cos(16pi/3)+i*sin(16pi/3))=cos(4pi/3)+i*sin(4pi/3)

4.r1=2 O1=Pi/6
r2=5 O2= -pi/6
z1*z2=r1*r2*(cos(O1+O2)+i*sin(O1+O2))=5*cos0+5*i*sin0=5

Remélem nem rontottam sehol. :)
Módosítva: 5 éve
0

Módosítva: 5 éve
0