Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2091
A 26-fős osztályból 15-en tanulnak norvégul, 20-an dánul. Azt is tudjuk,hogy mindenki tanulja a két nyelv legalább egyikét. Hányan tanulnak csak danul?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Legyen azoknak, akik mindkét nyelven tanulnak a száma:x
Akkor a csak norvégul tanulok száma:: 15-x, a csak dánul tanulok száma: 20-x
Összesítve: x+15-x+20-x=26
35-x=26 /-35
-x=-9 /*(-1)
x=9
A csak dánul tanulok száma tehát: 20-9=11fő
1

26 fő 15 norvég 20 dán
15+20 = 35
35-26=9
9-cen tanulják mind a kettőt.
20-9=11
11 fő tanul csak dánul !!
1