Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. először is itt kiszámolom a kör területét, mert nagy szükség lesz rá. T=r²*π=10²*3.14=314 cm²
a., a 30°az egész körnek (360°) a hatoda, így értelemszerűen a területe is hatoda az eredeti körnek: 314/6=52.3333... cm²
b., a 45°az egésznek a nyolcada, tehát a területe is nyolcada: 314/8=39.25 cm²
c., a 90°az egésznek a negyede, ~: 314/4=78.5 cm²
d., a 180° az egésznek a fele, ~: 314/2=157 cm²

2. a., ha a területe a kör területének harmada, akkor a központi szög is a kör központi szögének harmada: 360°/3=120°
b., ha a területe a kör területének fele, akkor a központi szög is a kör központi szögének fele: 360/2=180°
c., ha a területe a kör területének négyötöde, akkor a központi szög is a kör központi szögének négyötöde: 360*4/5=288°
d., ha a területe a kör területének 0,45 része, azaz 45%-a, akkor a központi szög is a kör központi szögének negyvenöt százaléka: 360*0.45=162°

3. ennek az egyenes arányosságában nem vagyok biztos.
0