Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1407
Egy repülőgép 500 m sugarú körpályán 360 km/h=(100 m/s) sebességgel halad.Mekkora a körmozgásának periódusideje,fordulatszáma,szögsebessége és centripetális gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
r=500 m
V=100 m/s
T=?
f=?
kis omega (w)=?
Acp=?
0

Vk=2rπ/T
100=2*50000*π/T
T=3141,5s
f=1/T=1/3141,5
f=0,000311/s
f=2π/T
f=2*π/3141,5=0.002m/s
Acp=v^2/r=100^/50000
Acp=0,2m/s^2
0