Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorász

Főoldal » Középiskola » Matematika
748
Sziasztok! Köszi előre is a segítséget.

1. Egy derékszögű háromszög befogói a és , míg átfogója c. Számítsd ki az ismeretlen oldal hosszúságát.
a=68 cm b=51cm
a=75mm b=18 cm
a=6,5cm c=0,6dm
a=0,6dm c= 6,5cm


2., Egy egyenlő szárú derékszögű háromszög befogója 5cm. Mekkora az átfogója?


3., A sífelvonó indulópontja a tengerszint felett 1200 m-rel van, a végpontja pedig 1600 m-rel a tengerszint felett található. Az induló és a végpont között vízszintesen 1km a távolság. Milyen hosszú úton utazhatunk a sífelfonóval?


4., Egy 6m hosszú létrát 4,8 m magas falhoz támasztottunk. Milyen távol van a faltól a létra alja?


Köszi, ha tudsz segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Az ábrák nem méretarányosak, de a lényeg látszik rajtuk.

1.
A rajz az összesre érvényes a feladatban.
A harmadik derékszögű háromszög nem kétezik, mert egyik befogó sem lehet hosszabb az átfogónál.

2. Válasz: Az átfogója 7,07 cm.

3. Válasz: 1077,03 méteren utazhatunk.

4. Válasz: A létra alja 3,6 m-re van.
0