Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
519
Levezetéssel , előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
móltömegekkel kell számolni.

CuSO₄ móltömege: 64+32+4*16= 160 g
CuSO₄ . 5 H₂O móltömege: 160 g + 5*18= 250 g

A vízmentes só a CuSO₄-et jelenti az 5 H2O nélkül.

Egyszerű tömeg%-ot kell számolni:
A CuSO₄ hány tömeg%-a a CuSO₄ . 5 H₂O-nak?

A CuSO₄ tömege osztva a CuSO₄ . 5 H₂O * 100=

160*100/250 = 64%, tehát D) válasz.
0