Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna nekem segíteni ebben a feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
585

2.Egy 2009-es újságcikkben olvashatjuk a következőket:
„A főpolgármesteri hivatal megbízásából ma reggel a város két pontján
forgalomszámlálást végzett a Fővárosi Közterület-felügyelet. A gyorsfelmérés alapján
megállapítható, hogy az érintett budapestiek közel fele komolyan vette a szmogriadó
riasztási fokozatát, és nem használta páratlan rendszámú autóját.
[...] A forgalomszámlálás szerint hétfőn reggel a Dózsa György úton egy óra alatt
2000 személyautó közlekedett, ebből 1300 páros, 700 páratlan rendszámmal. Az
Alkotás úton ugyanezen idő alatt 1400 autó haladt, közülük 900 páros, 500 pedig
páratlan rendszámmal.”
(Szmogriadó esetén az autóval közlekedőket arra szólítják fel, hogy páros napokon a
páros számra végződő, páratlan napokon pedig a páratlan számra végződő rendszámú
autókat használják. A többiek számára a tömegközlekedési eszközök ingyenesen
használhatók.)
Mekkora volt a relatív gyakorisága a páros rendszámokkal közlekedőknek a
Dózsa György úton és mekkora az Alkotás úton? Válaszát százalékalakban, két
tizedesjegyre kerekítse!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A relatív gyakoriság a feltételnek megfelelő esetek és az összes eset aránya
Dózsa György úton páros rendszámmal közlekedett 1300 személyautó, összesen 2000 személyautó volt. Ezért a relatív gyakoriság: 1300/2000=13/20=65%
Alkotás úton páros rendszámmal közlekedett 900 személyautó, összesen 1400 szamélyautó haladt. Ezért a relatív gyakoriság: 900/1400=9/14=0,642857=64,29%
0