Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna nekem segíteni ebben a feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
743
1.Szulamit egy alkalommal sorba rendezte a
szuperhős figuráit. Meglepődve tapasztalta,
hogy éppen minden harmadik figura volt
gonosz szereplő (tehát a többi jó), és éppen
minden ötödik figura nem tetszett neki (tehát
a többi tetszett). Az utolsó figura egy gonosz
karakter volt, aki nem tetszett neki.
a. Hány szuperhősfigurája van
Szulamitnak, ha tudjuk, hogy 12 olyan van köztük, aki gonosz és nem tetszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Utolso gonosz es nem tetszett neki.
Minden 3. Gonosz.
Minden 5. Nem tetszik.
12 gonosz es nem tetszik van osszesen.
5 figurankent 2 ilyen hos van.
12/2=6 --> 6×5 = 30
30 szuperhos figuraja van

H = tetszik
G = Gonosz
N = nem tetszik

HHGHN
HHGHN
HHGHN
HHGHN
HHGHN
HHGHN

0