Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a 4*(5x-3y)-6*(3x*y) alakú kifejezés értékét ha 3y-x=2,1 SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

4*(5x-3y)-6*(3xy), ha 3y-x=2,1
Az egyszerűség kedvéért fejezzük ki a másodikból x-et: x=3y-2,1. Majd helyettesítsük be az elsőben az x helyére:
4*[5*(3y-2,1)-3y]-6*[3y*(3y-2,1)]=4*[15y-10,5-3y]-6*[9y2-6,3]=4*[12y-10,5]-6*[9y2-6,3]=
48y-42-54y2+37,8=-54y2+48y-4,2
1