Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vízszintes hajítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
922
15m magasról vízszintesen ellökünk egy testet. Hol fog földre érni és ez mennyi idő? Mekkora ekkor a sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
*A kezdő sebesége 10m/s
0

Elsőként azt kell kiszámolnod, hogy 15 m magasról mennyi idő múlva fog földet érni. t = h(magasság = 15 m ) / g (gravitációs gyorsulás = 10 m/ s^2) . Ebből kijön, hogy 1,5 s alatt esik le. Utána ki kell számolni, hogy 1,5 s alatt mekkora utat tud megtenni vízszintesen. s(út) = v(sebesség = 10 m/s) * t(idő = 1,5 s). Ez pedig 15 m. Remélem tudtam segíteni :)
0