Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsa ki az integrált

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
536
Számítsa ki az integrált
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Polárban:
x = r·cos φ
y = r·sin φ
dxdy = r·dr·dφ

2π 2
∫   ∫ r cos φ · r²·sin²φ ·r·dr·dφ
0   1

= ∫ cosφ·sin²φ (∫ r⁴ dr) dφ
= [sin³φ / 3] · [r⁵/5]
a megfelelő határok között...
Az r-es 1-től 2-ig megy, az (2⁵-1)/5, a szinuszos viszont 0-tól 2π-ig nulla.
Tehát 0.
1