Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol fordítás

300
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Nagypéntek április 2-án van. A húsvét előtt megtartott nagypéntek az a nap, amikor a keresztények megemlékeznek Jézus Krisztus keresztre feszítéséről. A nagypénteket a keresztények a bűnbánat, a bánat és a böjt napjaként tartják számon. Nagypéntek is véget jelent a keresztények 40 napos böjtjének, amelyet nagyböjtnek hívnak. Idén a nagyböjt április 3-án, szombaton, húsvét vasárnap előtti napon van. A keresztények számára a teljes szent hét virágvasárnapval (március 29.) kezdődött és április 5-én, húsvét hétfőn zárul. Húsvét hétfőjét „Fényes hétfőnek” vagy „Megújulási hétfőnek” is nevezik. Sokan gondolhatjátok azt, hogy ha nagypéntek „Krisztus keresztre feszítését” jelöli, akkor vajon „jó”?

Miért hívják nagypénteknek a „Jézus Krisztus keresztre feszítésének” napját?

A BBC cikke szerint "A" Guode Friday "legkorábbi ismert leírása megtalálható a The South English Legendary-ban, amely egy 1290 körüli szöveg ... A Baltimore Catechism szerint - az amerikai katolikus iskolai szöveg 1885-től a 1960-as évek - Nagypéntek azért jó, mert Krisztus „megmutatta az ember iránti nagy szeretetét, és minden áldást megvásárolt számára”. Az 1907-es Katolikus Enciklopédia szerint az "eredet nem világos". Egyesek úgy tekintenek rá, mint "Isten Firday" vagy "Gottes Freitag". Egyes források azt is mondják, hogy a nap görögül "Szent és Nagy Péntek", római nyelven pedig "Nagy Péntek" néven ismert.

A húsvét fontossága

Húsvét az év talán legfontosabb keresztény fesztiválja. Ez az a nap, amikor a keresztények Jézus Krisztus feltámadását ünneplik. A Biblia szerint Jézus Krisztus feltámadt, és húsvét vasárnap életre kelt. A mérsékelt időkben a húsvét nagy jelentőséget kapott, és a maketteket, mallákat és cukrászdákat elárasztják a húsvéti finomságok. Húsvét - Krisztus feltámadásának emlékére - a régi angol „eastre” -ből, egy tavaszi fesztiválból származik.
0