Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Angol fordítás

36
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Nagypéntek április 2-án van. A húsvét előtt megtartott nagypéntek az a nap, amikor a keresztények megemlékeznek Jézus Krisztus keresztre feszítéséről. A nagypénteket a keresztények a bűnbánat, a bánat és a böjt napjaként tartják számon. Nagypéntek is véget jelent a keresztények 40 napos böjtjének, amelyet nagyböjtnek hívnak. Idén a nagyböjt április 3-án, szombaton, húsvét vasárnap előtti napon van. A keresztények számára a teljes szent hét virágvasárnapval (március 29.) kezdődött és április 5-én, húsvét hétfőn zárul. Húsvét hétfőjét „Fényes hétfőnek” vagy „Megújulási hétfőnek” is nevezik. Sokan gondolhatjátok azt, hogy ha nagypéntek „Krisztus keresztre feszítését” jelöli, akkor vajon „jó”?

Miért hívják nagypénteknek a „Jézus Krisztus keresztre feszítésének” napját?

A BBC cikke szerint "A" Guode Friday "legkorábbi ismert leírása megtalálható a The South English Legendary-ban, amely egy 1290 körüli szöveg ... A Baltimore Catechism szerint - az amerikai katolikus iskolai szöveg 1885-től a 1960-as évek - Nagypéntek azért jó, mert Krisztus „megmutatta az ember iránti nagy szeretetét, és minden áldást megvásárolt számára”. Az 1907-es Katolikus Enciklopédia szerint az "eredet nem világos". Egyesek úgy tekintenek rá, mint "Isten Firday" vagy "Gottes Freitag". Egyes források azt is mondják, hogy a nap görögül "Szent és Nagy Péntek", római nyelven pedig "Nagy Péntek" néven ismert.

A húsvét fontossága

Húsvét az év talán legfontosabb keresztény fesztiválja. Ez az a nap, amikor a keresztények Jézus Krisztus feltámadását ünneplik. A Biblia szerint Jézus Krisztus feltámadt, és húsvét vasárnap életre kelt. A mérsékelt időkben a húsvét nagy jelentőséget kapott, és a maketteket, mallákat és cukrászdákat elárasztják a húsvéti finomságok. Húsvét - Krisztus feltámadásának emlékére - a régi angol „eastre” -ből, egy tavaszi fesztiválból származik.
0