Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög köré körvonal

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, Matematika, háromszög, körvonal
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A Thalész-tétel miatt az átfogó felezőpontja lesz a köré írható kör középpontja

Az átfogó (Pithagorasz-tétel)

`5^2+12^2 = c^2`

`c = 13`

A köré írható kör sugara így

`r = 6.5cm`

A körvonal hosszát megadhatjuk úgy, hogy kiszámoljuk a kör kerületét

`K = 2r*pi`

`K = 40.84cm`

Tehát a körvonal hossza `40.84cm`
2