Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Sziasztok.
Kérném a segítségeteket!
Melyik ponthalmazt határozzák meg a következő
egyenletek?
a) 5y-7 = 0;
b) 2x-5/4 =0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
5y-7=0
y=7/5 ez egy egyenes, mely az x tengellyel párhozamos és y tengelyt 7/5-nél metszi
(Az egyenes általános egyenlete A*X+B*Y+C=0, itt az A=0, B=5, C=-7, az egyenes normálvektora n (A;B)=(0;5) )

b)
2x-5/4=0
x=5/8
ez egy egyenes, mely az y tengellyel párhozamos és X tengelyt 5/8-nál metszi
(Az egyenes általános egyenlete A*X+B*Y+C=0, itt az A=2, B=0, C=-5/4, az egyenes normálvektora n (A;B)=(2;0) )
0