Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MÉG TÖBB MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Mennyi sót kell hozzátenni 2 kg 10 %-os sóoldathoz, hogy az eredmény 25 %-os sóoldat legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, %, sóoldat, mennyi?
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 kg 10%-os sóoldat ---> 0.2 kg só
egyenlet:
(2 kg + x kg)*0.25=0.2 kg +x kg /zf.
0.5 + 0.25x = 0.2 + x /-0.25x
0.5 = 0.3 + 0.75x /-0.3
0.2 = 0.75x /:0.75
0.26666... = x

tehát a sóoldathoz 26.6666... dkg sót kell adni, hogy 25% legyen a sótartalma
0