Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikában kérnék segítséget!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Sűrgős, előre is köszi!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.

Most
Anna: 14
apa: 42

x év múlva
Anna: 14+x
apa: 42+x

14+x+42+x=100
56+2 x=100/-56
2 x=44/:2
x= 22

Ell: 22 év múlva
Anna: 14+22=36
apa: 42+22=64

36+64=100

22 év múlva lesznek ketten együtt 100 évesek.


2.

a,

Most
Gergő: 25
anya: 52

x éve
Gergő: 25-x
anya: 52-x

Gergőt meg kell megszorozni 4-gyel,hogy egyenlő legyen a két oldal.

4(25-x)=52-x
100-4 x=52-x/+4 x
100=52+3 x/-52
48=3 x/:3
16=x

Ell: 16 évvel ezelőtt
Gergő: 25-16=9
anya: 52-16=36

36:9=4

Valóban negyedannyi idős volt Gergő, mint az édesanyja.

16 évvel ezelőtt volt Gergő negyedannyi idős, mint az édesanyja. Gergő ekkor 9 éves volt.
1