Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Angol SOS 2

37
Képeket csatoltam. Fordítani kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Az Amerikai Egyesült Királyságok a negyedik legnagyobb ország a világon. Egész Európánál nagyobb, deez nem a legnagyobb ország Észak Amerikában. öt időzóna van az USA-ban. Így amikor New Yorkban 12 óra van, addig Hawaii-on csak 7 óra van. A harmadik leghosszabb folyó az USA-ban van. Ez a Mississippi-Missouri folyó. Az USA a leggazdagabb ország a világon. Több ételt, vasat, autót, repülőgépet, könyvet, zenét és tévé programot gyárt mint a többi ország. Az USA népessége kb. 300 millió ember. Többségük városban él. A legnagyobb város az USA-ban New York. 8 millió ember él itt. A második legnagyobb város Los Angeles California-ban, a marmadik pedig Chicago-ban van.
Ötven állam van az Egyesült Államokban. Néhány keleti állam, mint Rhode Islang és Delaware egészen kicsi. Rhode Island valóban a legkisebb állam. Mások, mint Texas, California és Alaszka sok országnál nagyobb. Alaszka a legnagyobb állam. Ott található a legmagasabb hegy Észak Amerikában, a Mount McKinley. Minden egyes államnak van saját kormánya és saját fővárosa. Az Egyesült Államok szövetségi fővárosa Washington. Az merikai elnök itt él, a Fehér Házban. Az USA zászlója csillagokkal és csíkokkal mintázott. Minden egyes csillag egy államot jelképez az ötvenből államból. A tizenhárom csík a 13 eredeti államot jelképezi. Ezek az államok alkották az USA-t 1776-ban. Az első telepesek Britanniából jöttek, de most már az egész világból vannak ott emberek- Európából, Ázsiából, Afrikából és Dél Amerikából.
0