Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol SOS 1

196
Képeket csatoltam. Fordítani kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Az Angliai időjárás

Az Angliaiak sokat beszélnek az időjárásról. Ennek oka az, hogy az időjárás sokat változik. Amikor az emberek találkoznak, azt mondják: "Ma jó idő van, nem?" vagy "Kicsit hideg van."

Az emberek gyakran azt gondolják, hogy Britanniának nedves éghajlata van. Valójában Anglia egyes részei nagyon szárazak és naposak. London például szárazabb, mint Róma, Sydney vagy New York. De más részein sok eső esik. Nyugat a legnedvesebb, mert közelebb van az Atlanti-óceánhoz. Amint az Atlanti-óceán felhői az ország felé érnek, esőjük legnagyobb részét a nyugati dombokra és hegyekre ejtik. Tehát Nagy-Britannia keleti oldala sokkal szárazabb. Télen azonban a keleti gyakran a leghidegebb rész, mert közelebb van a Skandináviai és Kelet-Európai hóhoz és jéghez.

Tavasszal az idő egyre melegebbé válik. Bárányokat, valamint tavaszi virágok, például nárciszok és kékcsengők láthatók a mezőkön. Március eleje gyakran nagyon szeles. Régi mondás: „Március úgy jön, mint egy oroszlán, és úgy megy, mint a bárány." Április a záporairól híres. Esik, aztán süt a nap, majd újra esik.

A nyári időjárás általában meleg. Ez az iskolai sportnapok, a kerti grillezések és a vakáció ideje. A napok nyáron a leghosszabbak, és Skócia északi részén soha nincs sötét igazán. Sok városban és faluban van egy fête (kis helyi fesztivál), ahol sportok és játékok várják a gyerekeket. Néhány ember számára a nyár nem kedvető, mert szénanáthájuk van, az idősebb diákok pedig ilyenkor érettségit írnak.

Az ősz általában szép idővel kezdődik. Szeptemberben szedret szüretelnek, és itt az ideje az almának is. Az ősz nagyon szép évszak, mivel a levelek sárgára és pirosra váltanak, mielőtt lehullanának. A késő ősz azonban gyakran az év legviharosabb része.

A téli időjárás általában hűvös és nedves. Gyakran ködös és fagyos is. Nagy-Britanniában nem sokat esik a hó, így ha mégis, utazási problémákat okoz. Az utakat, vasutakat és repülőterekat lezárják. Az iskolák is gyakran bezárnak, így a gyerekek extra szünetet kapnak.
0