Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger térfogata

Főoldal » Általános iskola » Matematika
768
Henger térfogatának és palástjának kiszámolása
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Henger térfogata: (r=sugár, h=magasság) - kör területét megszorzod a henger magasságával
V = πr2h
Henger palást: magasság*2*sugár*pí
h*2r*π
0