Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.o Mekkorák a háromszög belső szögei, ha arányuk 2 : 4 : 3 ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
370
Mekkorák a háromszög belső szögei, ha arányuk 2 : 4 : 3 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögeinek összege 180°
A szögeit külön nem kell bonyolítani, amennyi az arányba, annyi x:
α=2x
β=4x
γ=3x

180=2x+4x+3x
180=9x /:9
20=x

Behekyettesítjük:
α=2x =2*20=40°
β=4x =4*20=80°
γ=3x =3*20=60°

Ellenőrzés:
40+80+60=180°

A háromszög szögei 40°, 80° és 60°.
1