Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S. ma kell leadnom

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9. y=2x+3 és y=x-2 egyenesek metszéspontjának meghatározásához vegyük figyelembe, hogy a metszéspontban a két y s és a két x is egyenlő, tehát
2x+3=y=x-2 /kihagyva az y-t
2x+3=x-2 /-x
x+3=-2 /-3
x=-5, mivel y=x-2=-5-2=-7
Vagyis a metszéspont koordinátája: M(-5;-7)

10. Ezt kihagynám
11. A kör sugara:10cm, az OP távolság:26cm. Az érintési pontban az érintő merőleges a sugárra. Ezt felasználva apunk egy derékszögű háromszöget, melynek átfogója 26cm, rövidebbik befogőja pedig 10cm. A hosszabbik befogót azaz az érintési szakaszt (e) pirtagorasz tétellel számítjuk ki:
OP2=r2+e2 /átrendezve
OP2-r2=e2 /behelyettesítve
262-102=e2
676-100=e2
576=e2 /  
24cm=e, vagyis az érintési szakasz 24cm hosszú.

12. f(x)=-2x+3, g(x)=x-4
a, f(x)*g(x)=0, szorzat akkor 0, ha valamelyik tag 0. Tehát vagy f(x)=0, vagy g(x)=0
-2x+3=0 esetén x=1,5
x-4=0 esetén x=4
Tehát a megoldás: x vagy 1,5 vagy 4

b, f(g(0)), bontsuk szét a felírást: g(0)=0-4=-4, amiből f(-4)=-2*(-4)+3=11
Vagyis f(g(0))=11
0