Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma kell leadnom

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4. AB vektor a következőképpen néz ki: (-1-(-5);6-(-1))=(-1+5;6+1)=(4;7) /B pont koordinátáiból az A pont koordinátái/
A -CD vektor ugyanaz mint a DC vektor, tehát a DC vektor szintén (4;7) /C pont koordinátáiból a D pont koordinátái/
Vagyis: 8-x=4, amiből x=4 és 2-y=7, amiből y=-5. D pont tehát: (4;-5)

5. log2x=log3 millyen x esetén teljesül? Mivel a kettes alapú logaritmus függvény és a hármas alapú logaritmus függvény is szigorúan monoton növekvő, egyetlen közös pontjuk van x=1 esetén mindkettő 0 lesz. Tehát a megoldás x=1

6 cosx=-0,2 ha 330⁰<x<540⁰
Számológépes visszakereséssel (SHIFT cos -0,2, vagy 2ndF cos -0,2) x=101,53⁰, azonban minden sin és cos értékhez két szög tartozik általában 0⁰ és 360⁰ között:
x1=101,53⁰+k*360⁰
x2=(360⁰-101,53⁰)+l*360⁰=258,47⁰+l*360⁰
A kapott két szög nem trtozik a jelzett intervallum közé ezért a következő egyenlőtlenségeket írjuk fel:
330⁰<101,53⁰+k*360⁰<540⁰ /-101,53⁰
228,47<k*360<438,47, azonban k értéke egész szám ezért k=1
330⁰<258,47⁰+l*360⁰<540⁰ /258,47⁰
71,53⁰<l*360⁰<281,53⁰, ebben az esetben l egész értéke esetén nincs megoldás.
Tehát a helyes válasz csak egyetlen x érték esetén esik a megadott két érték közé a szög.
0