Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
373
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

13-as:

tudjuk, hogy 500 g oldatban 2,8%.nyi KOH van, egy egyszerű szorzással meghatározhatjuk, hogy hány gramm KOH van az oldatban: 500*0,028=14gramm KOH van ebben az oldatban, a maradék 486 gramm pedig víz.

tudjuk, hogy 14 gramm a KOH-unk ha ebből anyagmennyiséget számolunk: n=14/56,1=0,2496 mol a KOH, ez az egyik válasz, a másik kérdés az volt, hogy mekkora térfogatú víz kell ehhez. Vízről tudjuk, hogy 486 gramm, azt is tudjuk, hogy 1 `g/(cm)^3`, ebből a térfogata a víznek: 486/1=486 `cm^3` víz kell hozzá.

Összefoglalva: 0,2496 anyagmennyiségű KOH és 486 `cm^3` víz kell az oldat elkészítéséhez.


14-es:
van 276 gramm vizünk és 4 mol KOH-nk ennek a tömege: 4*56.1=224.4gramm
oldatunk összesen: 276+224.4=500,4 gramm

ebben a KOH tömegszázaléka: `w%=224.4/500.4*100=44.84%`
0