Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok vki segít? (Matek)

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Kerek valakit nagyon szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
3(x+1)-2(x-3)-4(x-1)=4
3x+3-2x+6-4x+4=4
3x+3-2x+6-4x=0
-3x+9=0
-3x=-9
x=3


b,
4(x+3)-3(x+2)-(x+1)-x=0
4x+12-3x-6-x-1=0
5-x=0
-x=-5
x=5


c,
4(x+3)-3(x-3)-4(x-1)=10
4x+12-3x+9-4x+4=10
25-3x=10
-3x=10-25
-3x=-15
x=5


d,
4x-3(20-x)=6x-7(11-x)-1
4x-60+3x=6x-77+7x-1
7x-60=13x-78
7x-13x=-78+60
-6x=-18
x=3


e,
2+3(x-5)=6x-1
2+3x-15=6x-1
-13+3x=6x-1
3x-6x=-1+13
-3x=12
x=-4


f,
4x-2-2(2x-1)+1=6-(2x+1)
4x-2-4x+2+1=6-2x-1
1=5-2x
2x=5-1
2x=4
x=2
0