Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! GYORSAN SEGÍTSÉG!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
980
A transzformátor primer tekercsének menetszáma 800, feszültsége 240V. A
szekunder tekercs feszültsége 420V, áramerőssége 1,2A. Mekkora a primer
teljesítmény a primer áramerősség és a szekunder menetszám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
transzformátor, tekercs, Primer, szkunder, menetszám
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A transzformátor primer tekercsének menetszáma 800, feszültsége 240V. A
szekunder tekercs feszültsége 420V, áramerőssége 1,2A. Mekkora a primer
teljesítmény a primer áramerősség és a szekunder menetszám?

Np= 800
Up= 240 V
Usz= 420 V
Isz= 1,2 A
Pp= ?
Ip=?
Nsz=?

Nsz:Np= Usz: Up
Nsz= Np x (Usz:Up)= 800 x (420:240)= 800 x 1,75= 1400

Up x Ip= Usz x Isz
240 V x Ip= 420 V x 1,2 A
Ip= 2,1 A

Pp= Up x Ip= 240 V x 2,1 A= 504 W
1