Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gúla felszíne.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
558
Mennyi a négyzet alapú gúla felszíne, ha alap éle 20 cm, a gúla magassága 13 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=20 cm

A=Ta+Tp=400+656=1056 cm²
Ta=a²=20²=400 cm²
Tp=n×a×x/2=4×20×16,4/2=1312/2=656 cm²

y=a/2=20/2=10 cm
M=13 cm

y²+M²=x²
10²+13²=x²
100+169=x²
269=x²
 269 =x
16,4=x
0