Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A téglates.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Egy tégla test két különböző éle 7cm és 13 cm,a térfogata 1456 cm 3.Mekkora a tégla test harmadik éle és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=7 cm
b=13 cm
V=1456 cm³
c=?
A=?

V=abc
1456=7×13×c /:7
208=13×c /:13
16=c

A=2(ab+ac+bc)=2(7×13+7×16+13×16)=2(91+112+208)2×411=822 cm²
0