Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek5 SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
419
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3.
Szabályos dobókocka, azaz 6 szám van rajta. 6 opció: 1,2,3,4, 5,6
a, Páros: 2,4,6 azaz 3 a 6-ból
100% a 6
x % a 3
Ezt számolás nélkül is megmondhatjuk, hogy 50%, mert a 3 a hatnak a fele.

b, páratlan: 1,3,5 ez is 3 a 6-ból. Szintén 50% esélye van.

c , prím: 2,3,5 ez is 3 a 6-ból. Szintén 50% eséllyel történhet.

d, osztható 3-mal: 3,6
Azaz 2 opció 6 -ból
100% a 6
x % a 2
x = 100*2/6= 33,3333 %
Válasz: 33,33333% esélye van.

e, osztható 7-tel. Itt nincs ilyen opció, azaz 0% esélye van.

4. feladat
a, lehet 3,4,5,6 ez 4 opció a 6-ból
100% a 6
x % a 4
x = 100*4/6= 66,66666%
Válasz: 66,6666% esélye van.

b, 1,2 jó ide. Azaz 2 opció 6-ból , ami 33,33333% esélyt jelent, ahogy előbb is kiszámoltuk.

5.feladat
Az összes most 6/6
Nekünk 2/3 = 4/6 -unk van. Azaz 4 opciónk 6-ból.
Feltétel lehet: Hány % esély van, hogy a dobott szám legalább 3?

1/2 = 3/6 azaz 3 opció
Feltétel: Hány % esély van , hogy páros számot dobunk?
Vagy
Hány % esélye van, hogy páratlan számot dobunk?

1/3= 2/6 azaz ez 2 jó opciót jelent.
Feltétel: Hány % esélye van, hogy a dobott szám legfeljebb 2?


0