Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, kondenzátor

Főoldal » Középiskola » Fizika
800
Egy kondenzátor homogén elektromos terében a térerősség 4000N/C. Mennyi munkát végeznek az elektromos erők, ha 10 a -12.-en C pozitív töltést az erővonalakirányában 1cm hosszú úton visznek tovább?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
E = 4000 N/C
q = 10⁻¹² C
s = 1 cm = 0,01 m
---
F = q·E = ... a töltésre ható erő
W = F·s = ... a végzett munka joule-ban
2