Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1296
Egy edény henger alakú,belső átmérője és magyarsága egyaránt 16 cm.Hány liter víz fér el az edénybe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! A magyarsága gondolom magassága akart lenni.

d= 16 cm
r= 8 cm
M= 16 cm
V=r²πM=8²×3,14×16=3215,36 cm³
3215,36 cm³ = 3,21536 l
Az edénybe 3,21536 liter víz fér.
0