Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
541
Egy kád csupán a meleg vízcsapból 20 perc alatt, csak a hideg vízcsapból 25 perc alatt telik meg. Mennyi idő alatt telt meg a kád, ha a meleg vízcsap 4 perccel kevesebb ideig volt nyitva, mint a hideg vízcsap?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
v_m=kád/20 (kifolyási sebesség)

v_h=kád/25

v_m*(t-4)+v_h*t=kád


Három ismeretlen, három egyenlet. Az utolsóba helyettesítsd be és kijön a t idő.
0