Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
927
Két munkás együtt 3 nap alatt végez el egy munkát. Ha az első egyedül 5 nap alatt végezné el a munkát, akkor mennyi ideig tartana ez a másiknak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Két munkás együtt 3 nap alatt végez el egy munkát. Ha az első egyedül 5 nap alatt végezné el a munkát, akkor mennyi ideig tartana ez a másiknak?

egész
1. munkás: 5 nap
2. munkás: x nap

1 nap alatt
1. munkás: 1/5
2. munkás: 1/x

3 nap alatt
1. munkás: 3/5
2. munkás: 3/x

3/5+3/x= 1/ X 5 x
3 x+15=5 x/-3 x
15=2 x/:2
7,5= x

Ell:
3/5= 22,5 /37,5
3/7,5= 15/37,5

22,5/37,5+15/37,5= 1

7,5 nap alatt végezné el a munkát a másik munkás.
0