Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület

Főoldal » Középiskola » Matematika
1114
Egy földdarab területe az 1:25 000 méretarányú térképen 5 cm2. Mekkora a terület a valóságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=2 cm
b=2,5 cm
T=5 cm2
térképen:1 cm a valóságban 250 m
Egyszerűen meg kell szorozni az 5 cm^2-t 25 000 négyzetével, mivel a távolságok lineárisan vannak kicsinyítve (25 000-szeresen), így a területek négyzetesen.
A valóságos terület:
(5 cm^2)*(25 000)^2 =
0