Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
959
Sziasztok! :)
Hány óra van most, ha a nap hátralévő része az elmúlt időnek a 140%-a?
(A nap 0 órától 24 óráig tart.)
Köszönöm szépen előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy x óra múlt el a napból, ennek 140%-a x*140/100=1,4x, tehát ennyi van még hátra. Mivel az eltelt idő és a még jövő idő összesen 24 óra, ezért x+1,4x=24, ennek megoldása x=10. Tehát a napból 10 óra telt el, és 14 óra van még hátra.
1