Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
775
Peti keresett két olyan számot, amelyre teljesül, hogy a < b. Igaz-e, hogy a2 < b2 ? (A NÉGYZET ,B NÉGYZET)
Válaszát példával támassza alá!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hamis.
a=-4 és b=3 ekkor a²=16 és b²=9 amire nem teljesül, hogy a²<b².
0