Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írd be a mérőszámokat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1222
a, 1m3= dm3= cm3= mm3
b, 0.15m3= dm3= cm3= mm3
c, ? m3= dm3=120cm3= mm3
d, 1dm3= l= dl= cl= ml= 10 ? mm3
e, 1800dm3 ? l= hl= m3= cl= cm3
köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem hiszem hogy ez a hivatalos megfogalmazás, de nekem úgy sikerült megjegyezni a köb és négyzet átváltásokat, hogy amennyi a kicsi szám, annyit visszük oldalra.

a) 1m³= 1000dm³= 1000000cm³= 1000000000mm³
b) 0.15m³= 150dm³= 150000cm³= 150000000mm³
c) 0,00012m³= 0,12dm³=120cm³= 120000mm³
d) 1dm³= 1l= 10dl= 100cl= 1000ml= 1000000mm³
e) 1800dm³ = 1800l= 18hl= 1,8m³= 180000cl= 1800000cm³
1