Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
700
2 Kocsi egy időben indult el egymás felé,egyik a,-ból 80km/h sebességgel,másik b,-ből 100km/h sebességgel.
a-b távolság: 90km

a, feladat: Mennyi idő múlva találkoztak?
b, feladat: Milyen távol lesznek az a,-tól, és a b,-től mikor találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy x óra múlva találkoznak, ekkor az A-ból induló 80x km-t, a B-ből induló 100 km-t tesz meg. Összesen 180x km-t tesznek meg, de amior találkoznak, az AB közti utat teljesítik, tehát ez 90 km-rel egyenlő:

180x=90, erre a megoldás x=0,5, tehát 0,5 óra múlva találkoznak. Az A-ból induló 80*0,5=40 km-t tett meg, a B-ből induló 0,5*100=50 kmt-t, ilyen messze lesznek A-tól és B-től.
2