Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ezzel légyszi?

Főoldal » Középiskola » Fizika
500
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A és B között a potenciálkülönbség:
U = 12V - 8V = 4V
Q = 2·10⁻⁴ C
----
A munka:
W = Q·U = 8·10⁻⁴ J

A kézírás:
s = 10 cm = 0,1 m
E = ?
-------
Ha E a térerősség, akkor ekkora erő hat a töltésre:
F = Q·E
Az erő munkája:
W = F·s = Q·E·s
Fentebbről tudjuk, hogy W=Q·U:
Q·E·s = Q·U
E = U/s = 4 V / 0,1 m = 40 V/m a térerősség.
-1