Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika témazáró 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
határozd meg a húrtrapéz keresett oldalait majd számítsd ki a kerületét és területét
ha adott:
a=10cm
b=6,5cm
c=5cm
m=?
K=?
T=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x=(a-c)/2=(10-5)/2=5/2=2,5 cm

x²+m²=b²
b²-x²=m²
6,5²-2,5²=m²
42,25-6,25=m²
36=m²
 36 =m
6=m

K=a+2b+c=10+2×6,5+5=10+13+5=28 cm
T=(a+c)×m/2=(10+5)×6/2=15×6/2=90/2=45 cm²
0