Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen gyorsan?!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
415
sziasztok tudna nekem segíteni valaki?
határozd meg a szabályos négyzet alapú gúla felszínét ha adott:
a=3,6cm
M=2,4cm
X=?
A=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A=Ta+Tp=12,96+21,6=34,56 cm²
Ta=a²=3,6²=12,96 cm²
Tp=n×a×x/2=4×3,6×3/2=43,2/2=21,6 cm²

y=a/2=3,6/2=1,8 cm
M=2,4 cm

M²+y²=x²
2,4²+1,8²=x²
5,76+3,24=x²
9=x²
 9 =x
3=x
0