Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletbe kell megoldani

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2462
Egy háromszög egyik szöge a másiknál 20°-kal kisebb, a harmadik háromszorosánál pedig 10°-kal nagyobb. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1: 3x+10
2: (3x+10)+20
3: x

180=3x+10+(3x+10)+20+x
180=3x+10+3x+10+20+x
180=7x+40 /-40
140=7x /:7
20=x

1: 3x+10 =70°
2: (3x+10)+20 =90°
3: x =20°

Ell:
90-20=70 ✓
20*3=60 60+10=70 ✓

A háromszög szögei 70°, 90° és 20°.
0