Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
522
Két munkás együtt 3 nap alatt végez el egy munkát. Ha az első egyedül 5 nap alatt végezné el a munkát, akkor mennyi ideig tartana ez a másiknak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(1/10 + 1/x)*6 = 1 ebből kifejezed az xet és az a megoldás
0

10 napig tartana.
Mivel:
x= 3
1/5x + valamennyi x= 1
Azaz 3/5 + valamennyi x = 1
3/5 + valamennyi x = 1 / -3/5
valamennyi x = 2/5 = 1/10


Ő a munkát 10 nap alatt végezné








0