Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla felszínének kiszámolása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=6 cm
o=8 cm

A=Ta+Tp=15,6+66,78=82,38 cm²
Ta=a×m/2=6×5,2/2=31,2/2=15,6 cm²
Tp=n×a×x/2=3×6×7,42/2=133,56/2=66,78 cm²

y=a/2=6/2=3 cm

y²+m²=a²
a²-y²=m²
6²-3²=m²
36-9=m²
27=m²
 27 =m
5,2=m

x²+y²=o²
o²-y²=x²
8²-3²=x²
64-9=x²
55=x²
 55 =x
7,42=x
0