Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
Csatoltam a képet. Nekem nem megy egyik sem, segítsetek kérlek, legalább az egyik feladatban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
Ha a hosszabb oldala 15 cm lesz, akkor 3x szor lett nagyobb
akkor a kisebb oldala 3 cm x 3 azaz 9 cm lesz.

Terület: a x b
Kerület : (a + b) x 2

K: (3+5) x 2 = 16 cm
T. 3x5=15cm2

K: (9+15)x2=48 cm
T: 9x15 = 135 cm2
Kerület arány 1:3
Terület: 1:9
Módosítva: 5 éve
1